X

Ce să mănânci dacă ai trecut de 30 de ani: Alimentele care au grijă de sănătatea ta

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc celebritățile să arate uimitor, chiar și la 50 de ani? Asta pentru că își hrănesc corpul corect. Dacă dorești să le calci pe urme, ține cont de aceste sfaturi în privința dietei!

Odată cu înaintarea în vârstă, corpul tău trece prin modificări atât fizice, cât și hormonale. Vârsta de 30 de ani este, de regulă, o perioadă critică, mai ales pentru femei, pentru că atunci cariera, familia, maternitatea și sănătatea lor au nevoie de mult timp și atenție. Dacă ești însărcinată sau alăptezi, corpul tău are nevoie de și mai mulți nutrienți ca niciodată. Dacă nu, chiar și atunci trebuie să-ți pregătești corpul pentru viața de mămică, dacă ai planuri în acest sens.

Pentru a acorda timp tuturor acestor aspecte, trebuie să ai energie, ceea ce înseamnă că trebuie să și mănânci corect. Iată care sunt alimente pe care trebuie să le consumi după 30 de ani, dar și cele pe care ar trebui să le eviți complet!

Alimente recomandate după vârsta de 30 de ani

1. Alimente pentru întărirea masei osoase

Sănătatea oaselor este una dintre cele mai mari preocupări pentru femeile în vârstă de 30 de ani. Dacă începi să mănânci chiar astăzi, poți gestiona problemele precum osteoporoza sau artrita în viitor, recomandă doc.ro. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta:

CITEȘTE ȘI: Cum pregătești fasolea înainte de a o găti pentru a beneficia de mineralele pe care le conține

2. Alimente care conțin antioxidanți

Radicalii liberi stimulează îmbătrânirea țesuturilor, iar pentru a le combate, alimentele bogate în antioxidanți sunt de mare ajutor!

3. Alimente care te ajută să dormi mai bine

Nu face compromisuri în ceea ce privește odihna! Somnul este crucial pentru o funcționare optimă a întregului organism.

4. Alimente care ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control

Hipertensiunea arterială a devenit parte integrantă a vieții de zi cu zi. Pentru a evita orice probleme medicale, adaugă aceste alimente care țin tensiunea arterială sub control, în dieta ta:

Fibrele nu sunt importante doar pentru a ajuta la controlul zahărului din sânge și a apetitului, dar reduc și riscul de cancer de colon. Consumul mai multor legume, alegerea cerealelor integrale în locul celor rafinate și consumul de fasole în fiecare zi îți va asigura aportul necesar de fibre.

Fasolea are un conținut bogat de proteine, aproximativ 15 grame per cană gătită și are capacitatea de a crește nivelul de bacterii bune din organism. Un microbiom intestinal sănătos este cunoscut pentru a ajuta la reglarea inflamației, la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la îmbunătățirea funcției imunitare.

Descoperă și alte alimente pe care să le consumi mai des odată ce împlinești 30 de ani!

Alimente interzise după vârsta de 30 de ani

Acum trebuie să ai grijă și la alimentele pe care trebuie să le eviți la vârsta de 30 de ani. Iată care sunt acestea!

CITEȘTE ȘI: Alimentele care sunt bune pentru ficat: Ajută la detoxifierea acestuia

1. Zahărul este inamicul tău!

2. Evită sosul de soia

Ai grijă, spre exemplu, cât de des mănânci mâncare chinezească la pachet. Sosul de soia conține o neurotoxină numită salsolinol, care poate provoca leziuni ADN-ului și declanșează boala Parkinson. De asemenea, poate provoca cancer.

3. Spune „adio” baconului!

Colagenul este foarte important pentru a-ți menține pielea fermă. Baconul conține nitrat de sodiu, care contribuie la reducerea colagenului și, la rândul său, provoacă ridurile, pielea lăsată și implicit, îmbătrânirea.

4. Evită iaurtul cu arome

Iaurtul cu arome este, de asemenea, un alimente care conține prea mult zahăr adăugat.

5. Ai grijă cu alimentele sărate

Alimentele sărate, precum chipsurile sau cartofii prăjiți pot duce la hipertensiune arterială și îmbătrânirea pielii, din cauza deshidratării.

Alte alimente pe care ar trebui să le eviți în alimentația ta după vârsta de 30 de ani și nu numai sunt:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro